Praktijkflyer Vrienden in de klas, hoe ondersteun je dat?

Mijn promotieonderzoek is afgerond en deze zal ik 27 februari aanstaande verdedigen (klik hier voor meer informatie). Omdat een proefschrift niet altijd even makkelijk te begrijpen is, hebben wij een praktijkflyer gemaakt. De flyer is een samenvatting van mijn promotieonderzoek en de belangrijkste resultaten.

Ook bevat het document materialen die ontwikkeld zijn tijdens het onderzoek en onder andere gebruikt zijn in de interviews met leerlingen uit groep 3 en 4. De praktijk vertaling is vrij om gedeeld te worden. Dit met de gedachte dat iedere leerlingen en leerkracht profijt kan hebben van de materialen. Omdat ik zulke enthousiaste reacties had gekregen, zijn we bezig met een vervolgproject “Zo kan ik ook meedoen!”. In de bijlage is ook de informatieflyer over het vervolgproject toegevoegd.

Met het project “Zo kan ik ook meedoen!” willen wij de Q sort tool verder door ontwikkelen, zodat leerkrachten én aspirant leerkrachten op een eenvoudige manier de sociale inclusie behoeften van een leerling verkennen. Een snelle blik op een Q sort geeft de leerkracht namelijk een blik in de belevingswereld en behoeften van een leerling. In het bijzonder in dit project, de sociale inclusie behoeften van leerlingen met extra onderwijsbehoeften op het gebied van gedrag en sociale ontwikkeling.

Meer weten? Neem dan contact met mij op!

Wil je het proefschrift bekijken? Klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.