Saxion column: Vergeet het perspectief van de leerling niet in tijden van afstandsonderwijs

De start van mijn nieuwe aanstelling aan het Saxion (april 2020) was een bijzondere start. Dit omdat deze op afstand plaats vond, vanuit mijn eigen huis en omdat het onderwijs (basis-, middelbaar en hoger) volledig op afstand werd gegeven.

Een tijd waarin iedereen van leerkracht tot onderwijsonderzoeker te maken had met nieuwe omstandigheden en het maken van ad-hoc beslissingen. In dit soort momenten kan het perspectief van de leerling snel over het hoofd gezien worden, zeker als dit perspectief al vergeten wordt in “normale” onderwijstijden. Omdat het luisteren naar de leerling mij aan het hart gaat, had ik in april een column geschreven. Deze column en tips over hoe er met een leerling in gesprek gegaan kan worden is te lezen op de website van het Lectoraat Vernieuwingsonderwijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.